Fontanna do czekolady AD 4487 Adler
Czekolada to jeden z ulubionych przysmaków zarówno dzieci, jak i dorosłych. Coraz częściej sięgamy po jej płynną wersję. Szczególnie podczas chłodnych miesięcy doceniamy jej kojący i rozgrzewający smak, zwłaszcza jeśli wzbogacona jest korzennymi przyprawami. Płynną i gęstą czekoladą możemy cieszyć się przez cały rok, a do jej serwowania przyda się fontanna do czekolady ADLER AD 4487. To urządzenie, które zachwyci każdego miłośnika tego typu słodkości. Maksymalna pojemność urządzenia to 200ml.

Dane techniczne

  • Maksymalna pojemność: 200 ml.
  • Maksymalna temperatura płyty grzewczej: 80 ° C.
  • Łyżka do czekolady i 10 plastikowych patyczków do maczania.
  • Kompaktowy rozmiar 15x15x24 cm
  • Idealne do mlecznej, gorzkiej, białej czekolady
  • Łatwe do czyszczenia
  • Ruchome nóżki ułatwiające poziomowanie
  • Lampka kontrolna ogrzewania.
  • Wysokość i średnica tacki: 15x2,6cm.
  • Moc: 30 W.

Opis szczegółowy

Jak działa fontanna do czekolady?

Delikatny i bogaty smak płynnej czekolady to prawdziwa rozkosz dla naszych kubków smakowych. Gorący napój z dodatkiem bitej śmietany lub ulubionych przypraw poprawi nam humor i wspomoże wydzielanie endorfin. Zanurzając w czekoladzie kawałki świeżych owoców, możemy dodatkowo stworzyć zdrowszą przekąskę dla nas i naszych dzieci. Oferowane przez nas urządzenie pozwoli podgrzać i wprawić w ruch do 200 ml czekolady, taka jest maksymalna pojemność zbiornika. Przytwierdzony do korpusu fontanny ślimak przelewa gorący płyn tak, aby nie zastygł i tworzył imponujące kaskady pysznego napoju. Dla wygody obsługi urządzenia funkcja podgrzewania i obrotu ślimaka umieszczone zostały w jednym pokrętle, które znajduje się z przodu fontanny. Maksymalna temperatura powierzchni grzewczej to około 80 C, więc jest bezpieczna do użytkowania podczas spotkań w dużym gronie ludzi.

Zastosowanie fontanny do czekolady

Deser w niecodziennej formie to ciekawy sposób na urozmaicenie przyjęcia urodzinowego, spotkania z rodziną czy imprezy z przyjaciółmi. Coraz częściej staje się atrakcją przyjęć weselnych. Czy trzeba przypominać, że czekolada uznawana jest za afrodyzjak? Takie urządzenie pozwoli zaskoczyć drugą połówkę podczas romantycznej kolacji, wspólnych obchodów Walentynek czy innego ważnego dla pary wydarzenia. Fondue czekoladowe stało się atrakcją przyjęć, pozwala wprowadzić słodki akcent i zaserwować gościom niecodzienne wrażenia smakowe. Jednak jest to również sposób, aby domowy obiad okrasić deserem rodem z francuskich kuchni. Wystarczy wymieszać pokruszone tabliczki ulubionej czekolady ze śmietaną kremówką, podgrzać i rozpuścić mieszankę, wlać ją do zbiornika i poczekać, aż mechanizm rozprowadzający zacznie zasysać płyn. Po kilku chwilach możemy zanurzać w gorącym płynie ulubione owoce, wafelki czy chrupki. Lampka kontrolna podgrzewania poinformuje, kiedy urządzenie włączy grzanie potrzebne do utrzymania stałej temperatury deseru. A regulowane nóżki pozwolą dostosować wysokość maszyny do warunków panujących podczas spotkania.


Zawartość pudełka

  • Instrukcja
  • Łyżka i 10 szpikulcy do nakładania

Dane logistyczne

Dostępność produktu dostępny w 24 tygodniu
Kod EAN 5902934839082
Kod CN
Waga netto 0.97
Waga brutto 1.34
Wymiary opakowania 16 x 16 x 25.9
Wymiary kartonu 17.4 x 17.4 x 28.7
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym 1
KGO 0

ad_4487.jpg

ad_4487_1.jpg

ad_4487_2.jpg

ad_4487_3.jpg

ad_4487_4.jpg

ad_4487_5.jpg

ad_4487_6.jpg

ad_4487_7.jpg

ad_4487_8.jpg