Suszarka do grzybów, ziół i żywności - dehydrator CR 6659 CamryPraktyczna suszarka do grzybów, ziół i żywności o mocy 550 W. Można w niej suszyć grzyby, warzywa, owoce i zioła, dzięki czemu są one łatwiejsze do przechowywania i nie psują się. Suszarka pracuje cicho i nie przeszkadza w wykonywaniu czynności domowych. Duże sita pozwalają na umieszczenie znacznej ilości drobnych produktów. Jednocześnie, piętrowe ułożenie warstw decyduje o tym, że urządzenie nie zajmuje dużo miejsca. Dzięki dwustopniowej regulacji temperatury suszenie może się odbywać z różną intensywnością. Dla bezpieczeństwa, suszarkę wyposażono w system zabezpieczający przed przegrzaniem, który automatycznie wyłącza urządzenie w razie potrzeby. Urządzenie wyposażone jest w 5 tac równomiernie rozłożonych dla lepszego obiegu powietrza. Wysokość tacki to 3 cm. Za pomocą panelu sterowania z wyświetlaczem LCD umieszczonego z przodu maszyny, można ustawić interesujący nas zakres temperatury oraz czas pracy suszarki. Dehydrator wyposażony jest w timer, dzięki któremu można ustawić czas jego pracy w przedziale od 1 do 70 godzin.
Dane techniczne
Opis szczegółowyNa przestrzeni lat dało się zauważyć wzrost zainteresowania różnymi sposobami przetwarzania produktów żywnościowych. Jedną z popularniejszych technik stało się suszenie, które sprawdza się nie tylko jesienią podczas zbiorów grzybów. Można przeprowadzić je za pomocą dehydratora żywności CAMRY 6659. To najprostszy sposób jak przedłużyć trwałość ulubionych produktów oraz zapewnić sobie zdrowe przekąski czy cenne składniki innych potraw. Dehydrator żywności – na czym polega jego działanie? Pod terminem dehydrator ukrywa się suszarka do owoców, warzyw, grzybów i mięsa. Jest to urządzenie, które usuwa wodę z wybranych produktów, przez co znacznie przedłuża ich trwałość. Proces polega na stworzeniu naturalnych warunków, podczas których woda wyparowuje, ale suszone produkty nie tracą przy tym cennych składników odżywczych: witamin i minerałów. Co więcej, używanie dehydratora podkreśla ich słodki lub słony smak. Za pomocą panelu sterowania z wyświetlaczem LCD umieszczonego z przodu maszyny, można ustawić interesujący nas zakres temperatury oraz czas pracy suszarki, które należy dostosować do produktu. Warzywa, twarde i miękkie owoce, zioła czy mięso mają inną zawartość wody w sobie, więc wymagają innych ustawień. Najdłużej przetwarzać trzeba miękkie owoce (nawet do 18h utrzymując 60°C), najszybciej ususzymy zioła, a nawet kwiaty (3h w temperaturze 35°C). Parametry techniczne urządzenia Proponowany przez nas model jest kompaktowy w budowie, ma prostokątny kształt i niewielkie rozmiary, co ułatwi jego przechowywanie. Wewnątrz znajduje się aż pięć tac, co ułatwia suszenie większej ilości produktów przy równomiernym obiegu powietrza. Tace wykonane są z polipropylenu, jedna ma 3 cm wysokości co pozwala układać na niej również grubsze plastry owoców, warzyw czy mięsa, a powierzchnia suszenia to 1990 cm2. Dehydrator wyposażony jest w timer, dzięki któremu można ustawić czas jego pracy w przedziale od 1 do 70 godzin. Zakres temperatur obejmuje od 35 do 70°C, więc można w nim suszyć dowolne produkty żywnościowe. Jest to sprzęt, dzięki któremu możemy sami w domowych warunkach wytwarzać zdrowe chipsy z owoców i warzyw, własną Vegetę czy ususzyć mięso, ryby czy nawet makaron. Zawartość pudełkaDane logistyczne
|